Waarom het kopen van een vacuumsealer het sous-vide koken zo veel gemakkelijker maakte

Why Finally Buying a Vacuum Sealer Made Sous Vide Cooking So Much Easier
Why Finally Buying a Vacuum Sealer Made Sous Vide Cooking So Much Easier

Door Heather Bilyeu van Fueling a Southern Soul

Ik ga niet liegen.

Toen ik mijn dompelcirculator voor het eerst kreeg, had ik geen vacuumsealer. Toen ik aan het googelen, youtuben en sous-vide leren was, zag ik zoveel mensen een vacuumsealer gebruiken voor hun eten.

Pas ongeveer 2 jaar nadat ik mijn sous vide gebruikte voor zowel de blog als mijn persoonlijke kookkunsten, kreeg ik eindelijk een vacuumsealer en OMG! JA!

Hoewel je niet per se een vacuumsealer nodig hebt om te sous vide, is het een game-changer geweest! Net als mijn dompelcirculatiepomp, gebruik ik mijn vacuumsealer meer dan ik ooit gedacht dat ik dat zou doen.

De grootste reden is dat ik eindelijk alle lucht uit mijn tassen kan halen en niet meer heb wat ik sous viding float naar de top van het waterbad. Hoe vaak ik ook probeerde om alle lucht uit een tas met ritssluiting te krijgen, het lukte me onvermijdelijk niet. Wat betekent dat ik elke keer moest vechten om ervoor te zorgen dat het tijdens de kooktijd volledig ondergedompeld was in het waterbad.

Ik zou kopjes vol water of zware hittebestendige items bovenop het waterbad leggen om ervoor te zorgen dat het eten onder water zou blijven en om eerlijk te zijn, het werkte nooit echt zo goed. Het is belangrijk voor volledige onderdompeling, zodat u verzekerd bent van een gelijkmatige bereiding. Als een deel van mijn biefstuk boven het water uitsteekt, dan is dat deel een "koude plek" en wordt het niet volledig gaar, wat niet goed is.

Vacuumsealen haalt niet alleen alle lucht zo snel en gemakkelijk uit de zak, het:

  • is 100% van de tijd goed afgesloten. Geen lekken of water in mijn tas meer!
  • stond me toe om in een handomdraai vacuümverzegelde eierbeten in kleine weckpotten te maken toen ik besefte dat ik geen schone deksels bij de hand had. Het werkte als een tierelier!
  • is zo snel en gemakkelijk te doen!

Zeg dus vaarwel tegen het vechten met dobberende voorwerpen die niet volledig onder water staan ​​tijdens het koken en zeg hallo tegen een eenvoudigere manier van sous-viden met een vacuumsealer.

Je ziet meteen het verschil en begrijpt wat een handig keukenhulpmiddel dit werkelijk is!